news

Datasektionen och LUDD bjuder in till LTU:s största spelevenemang - DataLuddLan!

published 09/10-23 by freddo

Datasektionen och LUDD arrangerar i år igen DataLuddLan, den 11e till 12e november i Centrumrestaurangen. Tillbaka större och bättre så bjuder vi i år inte bara in Luleå Campus, men även Kiruna, Skellefteå, och Piteå. Med flera turneringar planerade, och flera spelföreningar intresserade så ser vi fram emot en riktigt kul spelhelg!

Intresseanmäl dig nu!

p.s. är du eller din förening intresserad av att hålla ett eget delevenemang som en turnering, station, eller tävling? Kontakta freddo@ludd.ltu.se

Read more


Medlemsmöte 1 - 2023/2024

published 03/10-23 by hackerbuddy

Hej alla LUDD:are!

Alla medlemmar är härmed kallade till LUDD:s medlemsmöte 1 onsdag den 18/10 klockan 18:30. Detta är ett bra tillfälle att lära sig mer om vad som händer på LUDD och att få tycka till om hur LUDD ska utvecklas. På detta möte kommer vi bland annat hantera ansvarsfrihet för styrelsen 2022/2023 och välja in resterande valberedning tillsammans med en lokalansvarig. Vi kommer att hålla till i A1545 samt ha ett zoomrum öppet (länk kommer i ett senare mejl).

Har du ett förslag till förändring är det bara skicka in en motion till styrelsen@ludd.ltu.se senast den 11 oktober.

Alla dokument som ska presenteras på mötet kommer att skickas ut som senast tre dagar innan mötet så att alla ska kunna läsa igenom dem innan.

Vi kommer bjuda på mat till alla medlemmar som anmäler sig på följande länk: https://cloud.ludd.ltu.se/apps/forms/s/7RHWBo4fze5fNcrMwSKdGYkf

Preliminär Dagordning:

§ 1. Mötets öppnande.

§ 2. Mötesformalia.

§ 3. Rapport från styrelsen.

\ § 3.1. Presentering av nya valda funktionärer av styrelsen sedan föregående föreningsmöte.

§ 4. Rapport från revisor.

§ 5. Förankring av tillsvidare beslutade regler genom medlemsbeslut.

§ 6. Rapport från styrelsen 2022/2023

\ § 6.1. Föregående styrelsens verksamhetsberättelse.

\ § 6.2. Föregående styrelsens bokslut.

§ 7. Beslut angående ansvarsfrihet för styrelsen 2022/2023.

§ 8. Personval

\ § 8.1. Valberedning

\ § 8.2. Lokalansvarig

§ 9. Behandling av motioner och propositioner.

§ 10. Övriga frågor.

§ 11. Mötets avslutande.

Hoppas vi ses där!

Mvh

Rasmus Bengtsson

Ordförande 2023/2024

LUDD vid Luleå Tekniska Universitet

Read more


Python Hackathon den 3e oktober!

published 26/09-23 by freddo

LUDD håller i ett Hackathon för er som går D0009E introduktion till programmering! Känner du för att blitza igenom labbarna, eller få extra stöd av erfarna så rekommenderar vi starkt att delta!

Hackathon poster

Anmäl er för pizza här: https://cloud.ludd.ltu.se/apps/forms/s/fqwHjqgfydcCpnysepZxG9Ea

https://discord.gg/NYdpN4HJ?event=1146740027313893388

Read more


Developer Event: Walking on thin clouds

published 12/09-23 by liwicki

Forwarded from email

In roughly 3.5 weeks, we organize a developer event and hackathon together with the project partners from the Swedish Space Datalab project. It will be an exciting event with honour and even some price money awaiting.

Event poster

Best regards,

\ Marcus

Read more


Statusuppdatering angående DH2, igen.

published 12/09-23 by freddo

Hej igen!

Det kanske såg lite för bra ut med förra planeringen, det lät faktiskt som att LTU fastighet och Akademiska Hus hade en plan! Efter vissa oklarheter mellan oss, SRT, och LTU Fastighet så har flytten av serverrummet ställts på paus igen tills det utreds, leder till att hela tidsplanen förskjuts.

LCnet servrarna kommer fortsätta vara i drift fram tills att arbetet återupptas, dock rekommenderar vi att ni hämtar upp dem ifall ni kan.

På den positiva sidan så har i vad som var medlemslokalen golvarbetet påbörjats, så förhoppningen där är att golvet kommer bli klart inom tidsplanen. Med lite tur så kanske LTU fastighet landar i sin egna byråkratiska fälla, och vi kan flytta tillbaks in i medlemslokalen efter golvet är åtgärdat med serverrummet i stor grad intakt.

Allt väl,
Fredrik Falk (freddo)
Kassör 2023-2024

Read more


LUDD evenemangsdatum, samt statusuppdatering angående DH2

published 27/08-23 by freddo

Hej igen, återkommer snabbt igen efter senaste utskicket då vi nu har fått lite mer info, samt fastslagit vissa av höstterminens evenemang.

Evenemangsdatum

Här kommer datumen för evenemangen hittills planerade under höstterminen.

Evenemang Datum
Unix kurs 2023-09-05
LaTeX kurs 2023-09-11
Python Hackathon 2023-10-03
Medlemsmöte 1* 2023-10-12
Tacophaesten* 2023-11-04
DataLuddLan (.dll)* 2023-11-11
GIT-kursen* LP3
Cross-Country LAN (CCLan)* LP3
LUDD32++* LP4

Datum för evenemang markerade med * är preliminära

Ni kan hitta mer information om LUDD:s kurser här. Datum för VT24 kommer vid ett senare tillfälle.


Statusuppdatering angående DH2

Vi har haft ett möte med LTU Fastighet nu i veckan, där vi fått info angående lokalsituationen. Som det ser ut i dagsläget så är målsättningen att lokalen ska vara klar för inflytt innan årsskiftet. Detta kommer ske i tre faser.

Fas 1, avveckling av DH2

DH2 kommer nu under de kommande två veckorna att fullständigt avvecklas. Ett eller två opencompute rack kommer stå kvar med passiv kylning, resterande kommer flyttas till förvaring, därav troligen tentamenssalen A1016.

Detta kommer innebära att ni som har kvar servrar behöver hämta upp dem, annars kommer de att placeras i förvaring.

Fas 2, idrifttagning av DH3

Vi kommer flytta serverrummet till nuvarande SRT-förråd. Uppgifterna vi fått är att så snart som det är utrymt och vi har utrymt DH2 så kommer det ta drygt fyra veckor att dra el, nätverk, och kylning. Därefter så kommer vi att inhusa och idriftsätta DH3. Det kommer finnas mindre utrymme efter flytten, därav återstår det att se hur mycket utav LCnet kan kvarstå efter flytten.

Vi siktar på att om möjligt ha mindre än ett dygns downtime under flytten.

Fas 3, Inflyttning till nya medlemslokalen

Nya medlemslokalen kommer vara där DH2 för nuvarande ligger. Utöver att de nuvarande väggarna behöver rivas för att sedan omplaceras, så är det stora frågetecknet ifall lokalen kommer kunna användas medans golvet i den nuvarande medlemslokalen rivs. Det är oklart, men beroende på vad som finns i golvet kan det återstå en längre saneringsperiod upp till tre månader efter att det rivs, vilket kan knuffa inflyttning bakåt fram tills det är klart.

Till följd av att DC3 kommer rivas, så lär det tillgängliga utrymmet minskas ytterligare, men det kommer hända vid ett senare skede.

Om den nya väggen som separerar den nya medlemslokalen kan tätas så att inte damm och annat från golvrivningen sipprar in så finns det möjlighet att Fas 3 kan ske samtidigt eller rentav före Fas 2.


Är ni i krökarna får ni gärna komma förbi och hjälpa till, annars ifall ni vill får ni gärna donera en pizza🍕 till oss som genomför flytten.


Tack för mig,
Fredrik Falk (freddo)
Kassör 2023-2024

Read more


Subscribe